Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.royalcaribbean.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Royal Caribbean International.

070 3141555

  • AZA Noorse Fjorden.jpg

Noorse Fjorden

Azamara Club Cruises

Klik hier om te zien welke Azamara Club Cruises afvaarten in 2019 naar de Noorse Fjorden gaan.

Kristiansand, Noorwegen
Rond 400 AD formeel opgericht door koning Christian IV in 1641 is Kristiansand nu een belangrijke haven en biedt tal van stranden, waar men op zalm kan vissen en zeilen. Kristiansand Dyreparken Zoo staat bekend als de "Living Park" en is de thuisbasis van Scandinavische dieren en een gerepliceerde natuurlijke Afrikaanse savanne. Bezoek het ironisch vreedzame Kristiansand Cannon Museum in Møvik Fort. Gebouwd door de Duitse marine tussen 1941 en 1944 is het één van de grootste kanonnen ooit en het enig overgebleven 380mm Krupp pistool in de wereld. Waag u buiten de stad naar de Preikestolen (Preekstoel), een vlak bergplateau dat een indrukwekkende 604 meter torent, hoog boven het Lysefjord.

Aurland (Flam), Noorwegen
Dit mooie stadje ligt bij het langste en diepste fjord ter wereld omgeven door steile kliffen. De Flam Railway is beroemd als één van 's werelds meest mooie treinreizen. Op deze spannende en prachtige reis reist u 2850 meter van fjord naar de bergtop, langs machtige watervallen en door 20 tunnels als een spiraal langs de berg. Ook kunt u RIB-boot nemen voor een high-speed fjordervaring compleet met buiswater, wilde dieren in het water en de gezonde lucht.

Eidfjord, Noorwegen
Dit rustige gehucht wordt overschaduwd door het indrukwekkende omringende landschap: steile uilopers van het fjord, fonkelende gletsjers, schuimende watervallen, een eindeloze uitgestrektheid van de bergen en kuddes rendieren die de toendra doorkruisen. Een belangrijke ‘niet te missen’-attractie is de Vøringsfossen waterval. Eén van de meest bezochte natuurlijke wonderen van Noorwegen, is het eigenlijk een plek waar verschillende watervallen samenkomen voordat al dit water in onderstaande fjord dendert.

Vind uw cruise!